Gyakori kérdések

Árak / Termékek

Drágább a termék, ha a WSFIND-on keresztül akarom megvásárolni?

Természetesen nem, a WSFIND mindig a webáruházon található árakat és készletet mutatja.

Hogyan számolja a WSFIND az átkattintásokat?

Az átkattintások számolásának jelenlegi szabálya: 1 IP címet óránként számolunk. Azaz, ha valaki egy IP címről 9 alkalommal kattint egymás után 9 és 10 óra között, és egyszer kattint 10 és 11 óra között, akkor az 2 db kattintás. Ugyanez vonatkozik a nézettség számlálóra is.

Hogyan tölthetem fel az egyenlegemet?

A fenti menüpontok megtekintése során is már találkozhattunk az egyenleg állapotáról tájékoztató üzenettel. Ebben a menüpont az egyenlegünk aktuális állapotát mutatjuk, illetve feltöltést is indíthatunk (amelyek a Tranzakciók menüpontba kerülnek be). Fontos megjegyezni, hogy az Egyenleg nem a webshopra vonatkozik, hanem magára a partner fiókra. A webshop akkor jelenhet meg a listában, ha aktív és van egyenlege a partnernek (tudja vonni a WSfind a kattintások árát az egyenlegből). Az egyenleg feltöltésére Barion fizetési rendszer került integrálásra.

Partnerség / Webshopok

Technikai segítséget hol kapok, ha elakadok?

Ehhez keresd fel ügyfélszolgálatunkat, ahol készséggel válaszolnak minden kérdésre. Feltöltéssel és XML adatfolyam generálással kapcsolatban pedig a weboldalad fejlesztőjéhez fordulj, az itt található dokumentáció mentén fogja tudni, mi a dolga.

Jelentkezni szeretnék, hogyan tudom megtenni?

Ha meg akarsz jelenni az oldalunkon, akkor először is regisztrálnod kell a partnerportálunkon, mint partner. Ezután ki kell tölteni a szükséges adatokat webáruházadról, majd létrehozni egy adatfolyamot, amit feltöltesz, és már meg is jelenik kínálatod az oldalunkon. 

Partner felhasználós regisztrációt majd bejelentkezést követően először a Profil-ban találjuk magunkat, ahol a további adatok kitölthetőek. Itt - a normál felhasználói fiókhoz képest - sokkal részletesebb menürendszer találunk, melyekre sorban kitérünk az alábbi pontokban.

Hány webáruházat regisztrálhatok?

Bármennyit, ebben nincsen megkötés, így, ha több webáruházzal rendelkezel, akkor is elég egyszer regisztrálnod.

Szállítás / Termékek

Ki felel a termék szállításáért?

Minden esetben a rendelés leadása a partner webáruházában történik, így a szállításért is ő felel.

Ha nem érkezik meg a termék, kihez fordulhatok?

Minden ilyen jellegű panaszkezelést azzal a partner webáruházzal kell lefolytatni, ahol a rendelést leadták.

Mit tegyek abban az esetben, ha a WSIND oldalán és a webáruházban eltérő árakat találok?

Ez biztosan egy hiba, ezért kérlek, hogy mihamarabb jelezd ügyfélszolgálatunknak, és javítjuk.

Hogyan működik

Mik azok a válogatások?

A válogatások aloldalon látunk minden olyan látogató vagy adminisztrátor által összeállított termékválogatást, ami publikus és aktív webshopok termékeivel rendelkezik. Minden válogatáshoz megjelenítjük a tulajdonost, 3 gyors képet a benne lévő termékekről. A lista alapértelmezett rendezése a válogatás létrehozásának időpontja csökkenőben, ergo mindig előre soroljuk az újakat.

Hogy működnek a kampányok?

A “Kampányok” alatt találjuk a partnerhez tartozó kampányok listáját, azok részleteit és a gyorsstatisztikát. Itt magáért a megjelenésért fizet a partner, az átkattintásokért nem, azokat csak számoljuk, hogy mennyire volt eredményes. Az átkattintások számolási módja a már említett 1 IP-ről 1 óra alatt 1 kattintás. 

Milyen jellemzők alapján működik az összehasonlítás?

Az egyes termékek egy összehasonlító aloldalon összehasonlíthatóak - név, ár, paraméterek alapján. Az összehasonlítás alapján pedig a termékre kattintva egyből a számunkra kedvezőbb ajánlat webáruházára navigálhatunk.

Hol tudom megvásárolni a termékeket?

A WSDFIND honlapján megjelent termékeket a regisztrált, aktív előfizetéssel rendelkező partnereinktől tudod megvásárolni. Hozzájuk a termékre kattintva, vagy a webáruház logojára kattintva juthattok át.

Termékek Válogatások Webshopok Összehasonlítás 0 Kedvencek